Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Mitt hem

Skrivet av den 29 juli, 2007 i Hemma hos

Det Ă€r nĂ€stan plĂ„gsamt för mig som Ă€r inredningsintresserad att se pĂ„ mitt hem sĂ„ hĂ€r. Men tack och lov kĂ€nns det lite mysigare i verkligheten. Just nu bor jag i ett korttidskontrakt eller som det tidigare kallades – rivningskontrakt. Jag bor en mĂ„nad i taget och kan bli uppsagd med en mĂ„nads varsel. SĂ„ nĂ„gon stor upprustning har det inte varit frĂ„gan om. Jag lĂ€ngtar efter den dag dĂ„ jag har ett hem… ett riktigt hem.

Skulle helst vilja bo kvar sĂ„ att det var vĂ€rt att fixa till lĂ€genheten (med 1a handskontrakt dĂ„…). Jag trivs ju sĂ„ himla bra. Om man tĂ€nker pÄ det nikotingulataket och vĂ€ggarna, den misshandlade parketten (Jag tror damen som lĂ€r ha bott hĂ€r innan dog pĂ„ golvet, för det Ă€r en mörkflĂ€ck dĂ€r som katterna kraffsar pĂ„ hela tiden), badkaret som knappt har nĂ„gon emalj kvar, hallklinkersen som har sĂ„ breda fogar att det nĂ€stan Ă€r omöjligt att hĂ„lla sandfritt, de gula 60-70tals tapeterna i köket med matchande skĂ„pluckor, tvĂ€ttstugan som alltid Ă€r fullbokad och med ett torkrum som haft ur funktionsskyllt sedan jag flyttade in. Ja det Ă€r verkligen ett perfekt hem… för nĂ„gon som skulle vilja sĂ€tta sin egen personlighet dĂ€r. Jag vill ha den NU!

1. HÀr ser man in i sovlakoven frÄn hallen, dessvÀre har nÄgon idiotisk arkitekt satt garderobsdörr i den vilket gör att den inte gÄr att anvÀnda till nÄgot vettigt. SÀngen skulle sitta som gjuten om inte garderoben hade dörren dÀr utan mot rummet. Alkoven Àr 160 cm djup, som gjord för min sÀng i övrigt.

2. Mitt kitschiga kök… DĂ€r hyresvĂ€rden uttryckligen sa ”mĂ„la inte om köket” vid inflyttning, aknske för att man inte ska bli för fĂ€st vid lĂ€genheten :-). Fast jag har liksom vant mig.

3. Det rum som faktiskt har fÄtt en liten uppfrÀshning. VÀggar och tak var i nÄgon konstig blÄ med sotsvarta sprickor som gjorde att det sÄg ut som om det brunnit i lÀgenheten.

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Mitt hem”

  1. Det här sa -Anne- den 30 juli, 2007 klockan 16:42 1

    Det dĂ€r gula köket var ju lite hĂ€ftigt… PĂ„sk Ă„ret om, typ… 🙂

  2. Det här sa Cia den 30 juli, 2007 klockan 18:20 2

    *skrattar* Ja det Ă€r inte ett kök man sitter och softar i… Det liksom poppar upp en… 😉 Kanske dĂ€rför jag drömmer efter ett lugnt kök typ Sundborn eller ett av mina favoritkök frĂ„n Tibrokök Som skulle vara optimalt för att göra om mit kök med dĂ„ det utnytjar ful takhöjd… dessutom slipper man fett dam uppe pĂ„ skĂ„pen!