Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

100 mil för en räkmacka

Skrivet av den 28 maj, 2007 i Svammel

Räckmackor i Gothia towerSkrev om Towel day för några dagar sedan, vilket osökt leder mig till restaurangen vid Slutet av Universum med tanke på helgens bravader. Nu varken liftade jag eller fick den spektakulära show restaurangen vid Slutet av Universum  bjuder på. Men med tanke på att jag och M åkte 100 mil för en räkmacka så borde principen för betalning kunna appliceras tycker jag. Vi åt  den (i Göteborg) världberömda  räckmackan á 159 pix på Gothia tower och åkte hem.

Om vi kunnat betala med Douglas Adams princip hade vi satt in fem öre på ett bankkonto i vår egen tid innan vi åkte och när man kommer till restaurangen är middagen redan betald enligt principen ränta på ränta. Omöjligt och vrickat? Kanske… men praktiskt :-). Detta då restaurangen vid Slutet av Universum är en av de mest vågade satsningarna i restaurangnäringens historia. Den byggdes på spillrorna av en totalförstörd planet som nu är innesluten i en stor tidsblåsa. Där tar gästerna plats vid borden och äter överdådiga middagar medan de ser hela skapelsen explodera runtomkring.

Håkans fantastiska räksmärgåsNu var det ju Gothia towers restaurang Heaven 23 vi besökte och då fick vi snällt köra med vanliga betalningssätt. Visst var smörgåsen god men  inte den godaste jag ätit, den står än så länge H för. Så jakten på den överjordiska räksmörgåsen på jorden går vidare (tips på emottages tacksamt). Då var utsikten mer exceptionell än själva mackan som bara var en god men ändå vanlig räkmacka utan den där perfekta räksmaken. 2006  sålde de över 100 000 räksmörgåsar. 100 311 för att vara exakt till ett värde av 12, 5 miljoner kronor…Puhh… snacka om att ha lyckats med marknadsföringen. Den up-housade räkmackan står för 28 procent av Gothia Towers restaurangers omsättning på 45 Mkr. Jag kan inte annat än imponeras av deras marknadsföring då de har fördubblat sin försäljning på 5 år!

Heaven 23s räkamckaSålda räksmörgåsar
År Antal
2002 42.764
2003 58.401
2004 63.882
2005 89.254
2006 100.311
Källa: GothiasTowers

King Size Räksmörgås
I botten ligger ett dillkryddat rågbröd med smör, följt av blandad plocksallad (lollorosso, frissé, isberg, rosé), ett kokt skivat ägg, majonnäs och 200 gram handskalade (I Estland) räkor, toppat av dill och en citronklyfta.

Ingen har tyckt till än