Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Mitt stjÀrntecken

Skrivet av den 28 februari, 2007 i La Femme

 Tja egentligen sÄ tror jag ju inte pÄ astrologi, lÀser horoskop ibland och drar pÄ mungiporna Ät hur knasigt fel det oftast Àr.
Men jag tycker beskrivningen av en krÀfta ofta kan vara rÀtt trÀffande Àven om jag inte hÄller med om allt. SÄ sÄ hÀr beskrivs jag.

KrĂ€ftan 22juni – 22juli 
 
  Planet: MÄnen
  Ängel: Gabriel
  FÀrg: Grön (de skimrande fÀrgerna av vatten och mÄne)
  VĂ€xt: Lilja – NĂ€ckros
  Metall: Silver
  Kristall: PÀrla
  Tarotkort: MÄnen
  Motto: Jag kÀnner
  Nyckelord: KĂ€nsloliv – beskyddande
  Element: Vatten
  Kvalitet: Ledande
  Polaritet: Negativ
  Positiva drag: VÀnlig, kÀrleksfull, livlig fantasi, varsam, försiktig och sympatisk
  Negativa drag: LÀttrörd, lÄngsint, lÀttstött, kÀnslig och slarvig
  Turnummer: 3 & 7
  MĂ€nniskokroppen: Mage – Bröst – Livmoder
  Passar bra med: Oxen, Jungfrun, Skorpionen och Stenbocken.
  Passar dÄligt med: Lejonet, VÄgen och Skytten.

KARAKTÄR:
Man bör minnas att KrÀftan Àr ett kardinalt tecken, varför de mjuka kÀnslorna har en tendens att dominera omgivningen. För KrÀftan styrs tillvaron av kÀnslor och dÀrför bör kÀnslorna styra vÀrlden. Den som beskyddar vÀntar inte pÄ att efterfrÄgas, utan lÀgger beslag pÄ de beskyddade. KrÀftan söker sig till nÄgot kreativt verksamhetsomrÄde dÀr fantasin och skaparkraften kommer till anvÀndning alternativt till mÀnniskovÄrdande yrken. KrÀftan ger av sin kÀrlek pÄ sina villkor och krÀver total trohet. De Àr kÀnsliga för hudkontakt. i det offentliga kan de lÄtsas vara coola och distanserande, men de Àr verkligen mycket mjuka och kÀrleksfulla. För dem Àr det viktigt att ha djupa kÀnslor för sin Àlskare, för dem Àr sex ett emotionellt band mellan tvÄ parter.
 
KRÄFTANS BÄSTA SIDOR:
KrÀftor Àr ofta roliga att umgÄs med. Deras humor Àr sofistikerad och varm pÄ ett mÀnskligt sÀtt. De Àlskar att skratta, och de kan mycket vÀl skratta Ät sig sjÀlva likavÀl som Ät andra. Med MÄnen som hÀrskare blir KrÀftan intuitiv, lyhörd och fantasifull och har en fenomenal förmÄga att avlÀsa stÀmningar och kÀnslolÀgen i omgivningen

KrÀftan Àr det traditionellt sÀtt moderliga tecknet. KrÀftan Àr bra pÄ att ta hand om andra, och kan lyssna och sÀtta sig in i kÀnslor. God inlevelseförmÄga i andra mÀnniskors livsbetingelser Àr kÀnnetecknande, liksom en varm och omtÀnksam lÀggning. KrÀftans lyhördhet gör att den förstÄr Àven det som Àr outsagt, och Àr mycket beskyddande. FÄ tecken har lika god intuition som krÀftan och lika starka instinkter. Ofta har krÀftan affÀrssinne, Àr tÄlmodig, diplomatisk och diskret. Fantasi och gott minne finns ocksÄ bland hennes goda egenskaper.

Behovet av att kÀnna trygghet tar sig ofta uttryck i en tendens att klamra sig fast vid det historiska, det förflutna, till exempel barndomsminnen, gamla Àgodelar och tonÄrsförÀlskelser. Denna romantiker Àr kÀnd för att ha ett pÄfallande bra minne samt samlarintresse av nÄgot slag. Dessutom Àr KrÀftan berömd för att vara hemkÀr. De har en ren magisk förmÄga att fÄ t. ex. hushÄllspengar att rÀcka till.

KrÀftan vÄrdar och bevarar allt den har omkring sig och har ett fint sinne för traditioner. KrÀftan Àr pysslig, omhÀndertagande och mÄn om att man ska hÄlla ihop. KaraktÀristiskt för tecknet Àr Àven konstnÀrliga anlag. NÀr det handlar om heminredning, matlagning och liknande, Àr krÀftan verkligen i sitt esse.
Familjen och kÀrleken Àr det viktigaste för krÀftan.

POSITIVA EGENSKAPER:
VÀnlig, kÀnslig, sympatisk, livlig fantasi, starka moderskÀnslor, omtÀnksam och beskyddande, försiktig, patriotisk, orubblig, klipsk, sparsam, emotionellt vÀlutrustad, utmÀrkt lÀggning för husligt arbete.

KRÄFTANS SÄMSTA SIDOR:
Den typiska KrÀftan Àr reserverad och avvaktande. Liksom de övriga vattentecknen Àr hon emotionell och sÄrbar till sin natur Bland det vÀrsta med krÀftan Àr dess sentimentala och grÄtmilda lÀggning. Ofta Àr det dessutom sjÀlvömkan som fÄr tÄrefloderna att svÀmma över. Samtidigt Àr krÀftan dominant utan att veta om det. I all synnerhet vill hon styra sina nÀrmaste. Det Àr ocksÄ vanligt att hon fegt klamrar dig fast vid det förflutna istÀllet för att ta ett steg framÄt. I grund och botten Àr KrÀftan mjuk och pÄverkbar men kÀnsligheten och sÄrbarheten resulterar i att hon ibland sluter sig inom sitt skal, vilket kan göra det svÄrt för omgivningen att komma denna försynta natur riktigt inpÄ livet.
Mottagligheten och lyhördheten resulterar emellertid i att sinnesstÀmningarna vÀxlar snabbt.
KrÀftan Àr en aning överkÀnslig och har en benÀgenhet att oroa sig och Àngslas, med pÄföljd att hon Àr tÀmligen lÀttpÄverkad och kÀnslig för kritik. Att kÀnna nÀrhet, stöd och trygghet Àr livsnödvÀndigt för en KrÀfta.

KrÀftor har stora humörssvÀngningar och de Àr mycket hÀmndlystna och lÄngsinta. De kan inte acceptera otrohet dÄ sex Àr mer Àn en fysisk tillfredstÀllesle, för dem Àr det ett emotionellt engagemang.

NEGATIVA EGENSKAPER:
Överemotionell, hyperkĂ€nslig, lĂ€ttstött, eldfĂ€ngd till humöret, lynnig, ombytlig, benĂ€genhet för sjĂ€lvömkan, lĂ„ngsint, svag för smicker.

RELATIONER:
KrĂ€ftan vill ha hem och familj och gör i regel allt för sina nĂ€rmaste. Hon kan faktiskt vara lite överbeskyddande. Dessutom Ă€r hon en njutningsmĂ€nniska, expert pĂ„ att tillreda utsökta kĂ€rleksmĂ„ltider. Med en annan KRÄFTA kan det bli lite för mycket av det goda, sĂ„ mycket trygghet, god mat och vacker heminredning, sĂ„ till slut vĂ€xer ni fast hemma i soffan. KrĂ€ftan trivs dĂ€rför ocksĂ„ vĂ€ldigt bra med OXEN. Riktig fart och flĂ€kt fĂ„r hon med en VÄDUR eller TVILLING, fast det blir knappast stabilt i lĂ€ngden. VĂ€duren kan det dock lyckas med, oftast mot alla odds och till omgivningens förvĂ„ning. LEJONET upplever du sĂ€llan nĂ„gon harmoni med, de Ă€r för dominanta för din smak. DĂ€remot JUNGFRUN uppskattar du mycket. Ni Ă€r bĂ„da husliga, hemkĂ€ra och gör allt för varandra. VÅGEN ska du undvika, ni gĂ„r inte alls ihop och trots att VĂ„garna alltid försöker vara diplomatiska sĂ„ lyckas de Ă€ndĂ„ trampa pĂ„ dina kĂ€nslor hela tiden. Med SKORPIONEN och FISKARNA kĂ€nner du samhörighet. Ni har samma starka intuition, förstĂ„r Ă€ven det outsagda och har alla förutsĂ€ttningar att bli lyckliga tillsammans. I synnerhet med Skorpionen fĂ„r du ocksĂ„ ett mycket passionerat och fantasifullt kĂ€rleksliv! STENBOCKEN Ă€r ocksĂ„ mycket bra för dig. Ni kompletterar varandra och har samma grundvĂ€rderingar. Du mjukar upp Stenbocken som i sin tur ger dig stabilitet och mĂ„linriktning. ÄndĂ„ Ă€r ni sĂ„ pass olika sĂ„ det blir inte trĂ„kigt. Ett av de absolut bĂ€sta tecknen för dig! SKYTTEN och VATTUMANNEN dĂ€remot lĂ€r det inte gĂ„ sĂ„ bra med. Ni lever i olika vĂ€rldar, du vet aldrig var du har en Skytt eller Vattuman och de kĂ€nner sig snĂ€rjda av dina försök att skapa en bestĂ„ende harmoni. Du vill vara hemma, de vill ut och resa – nej, glöm dem! TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att din partner mĂ„ste förstĂ„ och respektera dina stĂ€ndigt skiftande kĂ€nslostĂ€mningar, annars Ă€r det absolut inget att satsa pĂ„.
 
KÀnda namn i KrÀftans tecken:
Agneta Sjödin 
Bingo Rimér 
Cyndi Lauper
Danny Glover
Ernest Hemingway 
Gisele BĂŒndchen
Hans Alfredson
Ingmar Bergman 
Kronprinsessan Victoria 
Liv Tyler 
Mark Levengood 
Pamela Anderson
Peter Foppa Forsberg
Pontus GÄrdinger 
Richie Sambora 
Sylvester Stallone
Tom Cruise
Tom Hanks
 
 

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Mitt stjĂ€rntecken”

  1. Det här sa MItis den 5 november, 2007 klockan 21:07 1

    Du glömde John Cusack som din kĂ€ndis :-# 😯

  2. Det här sa Cia den 6 november, 2007 klockan 15:39 2

    Mltis: Fördelen med egen blogg 😉 Jag kan vĂ€lja vilka och hur mĂ„nga jag vill lista