Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

VĂ„r urbana oas

Skrivet av den 23 maj, 2015 i Urban garden

urban-oasis1

urban-oasis2Nu Àr de sista större plantorna satta ute pÄ vÄr balkong. SÄ nu vÀntar vi pÄ sol och vÀrme sÄ att den kan svÀmma över av grönska i asfaltsdjungeln.

Vi har Àven skÀnkt bort ca 15 plantor jag tror jag skÀnkte bor 11 pÄ jobbet och de 4 sista stÀllde vi ner i trappuppgÄngen tillsammans med en pÄse jord som blivit över.

Till höger ser ni hur stora vÄra tomater hunnit bli inne. Bifftomaterna har redan börjat blomma. Vet inte om det Àr bra eller dÄligt. Vi lÄter dem hÄllas sjÀlva i alla fall.

Till grannarna skrev vi följande:

”KĂ€ra grannar,

Fast ni spelar musik pĂ„ nĂ€tterna, röker och slĂ€nger fimpar utanför porten och dessutom festar ni i trapphuset dĂ„ och dĂ„ sĂ„ tĂ€nkte vi bjuda pĂ„ hemodlade tomater. Kanske fĂ„r ni annat att göra 🙂

De som heter Grek 1 Àr frÄn frön tagna frÄn tomater pÄ Rhodos för 2 Är sedan

De som heter Grek 2 Àr frÄn frön tagna frÄn tomater pÄ Rhodos för 1 Är sedan. Jag vet ingen logik dÀr inte!

Biff kommer frÄn frön tagna ur en pÄse vi köpt pÄ Plantagen och antagligen mest lÀmpade för odling i Sverige. Vi vet inte för vi har bara provat vÄra Grekiska tomater.

Skötsel.
Det vi lÀrt oss under de tvÄ Är vi odlat Àr att de ska planteras med ordentligt med Àggskal och att de ska planteras med stammen lÄngt ner i jorden sÄ bildas rötter Àven dÀr. Vi odlar 3 st i en 60 liters soptunna frÄn Ikea men tror att det krÀvs minst en 10 liters hink per planta. Vattna massor, sÄ ett ytterfat Àr bra sÄ att ni kan vattna igenom utan att det rinner ner till grannarna.
VarsÄgoda! Vi stÀller ner en sÀck med jord ocksÄ. Först till kvarn som vanligt!

Vi fÄr vÀl se om nÄgon vill ha dem, jorden har i alla fall försvunnit varje Är.

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “VĂ„r urbana oas”

  1. Det här sa Linda / CandyGirl den 4 juni, 2015 klockan 15:15 1

    Kul att nĂ„gon tog dom. HOppas det ger skörd. VĂ„ra Ă€r inte sĂ„ stora.. och vi kan inte sĂ€tta ut dom Ă€n. PĂ„ tok för kallt pĂ„ nĂ€tterna. Bara typ 6-7 grader…