Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Cia pÄ barikaderna?

Skrivet av den 10 november, 2008 i Svammel

Puh vi skulle börja veckan med ett besök som berörde miljöfrÄgor. Onekligen lÀt det som om det skulle bli en tung och trist dag. För Àrligt talat hur tjatigt kan det inte bli med alla miljöargument trots att det Àr sÄ viktigt?

Vid nio pallrade vi oss in i konferensrummet och dÀr hade vi en norrman i kostym. Torrvarning!!!

Tina presenterade honom som miljöaktivist och Greenpeacare, oh taggarna Äkte ut dÄ jag kÀnner att de brukar vara fanatiker. Jag fixar inte fanatiker oavsett vad det Àr, matvanor, religion, eller miljö.

Men sĂ„ började karln prata och han berörde utan pekpinnar. NĂ€r jag jobbade som enhetssekreterare pĂ„ IMM pĂ„ Karolinska Institutet handlade forskningen som ”mina” professorer höll pĂ„ med mycket om cancer, rökning och dioxiner. SĂ„ jag kĂ€nde igen en hel del av det han började med.

Han hade sÄ klart blivit fÀngslad och dömd för sina tilltag. Men det hade ocksÄ gett honom jobb som miljöansvarig dÀr han bland annat sett till att företaget polisanmÀlde sig sjÀlva för miljöförstöring vilket resulterade i böter och fÀngelsedomar och naturligtvis Àven saneringskostnader. Vilket företaget sedan tjÀnade in med rÄge. Det han sa handlade mycket om att leva som man lÀr och att visa upp det för sÄ vinner du tillit för det du pÄstÄr att ditt företag stÄr för.

Vi fick strÀcka lite pÄ oss dÄ vi redan jobbat och kommit en bra bit nÀr det gÀller miljöarbete.

Klockan 11:40 kom vi ut…det kĂ€ndes som vi bara suttit dĂ€r en timme och sĂ„ var det tvĂ„ timmar och 40 min, bra och fĂ€ngslande med andra ord.

Summan av kardemumman var i alla fall att jag kÀnde att det hÀr Àr viktigt och att jag vill vara stolt över mitt företag för det vi gör. Och jag var farligt nÀra att klÀ pÄ mig veluroverall, nÀbbkÀngor, palestinasjal och kedja fast mig vid lÀmplig miljöbov (VaddÄ fördommar?).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Cia pĂ„ barikaderna?”

  1. Det här sa Linda den 10 november, 2008 klockan 23:19 1

    TÀnkt sÄ bra att man kan fÄ Àndra sina fördomar ibland
    (fast allt för ofta har man faktiskt rÀtt i det man tror, sÄ det sÄ!)

    Jo oftast har man rÀtt. Men det Àr lite skönt att man inte har det jÀmt.
    🙄

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?