Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Pannkaka av alltihop


Skrivet av den 1 maj, 2007 i Middagstipset

Pannkakor

Det Ă€r visserligen mĂ„nga Ă„r sedan nu men jag visste att jag inte kunde steka pannkakor
 det var bĂ„de fysiskt och psykiskt omöjligt för mig. M peppade mig och sa att vem som helst kan laga pannkakor
 Jo tjena sa jag med en grimas. Testa du kan inte misslyckas peppade han vidare
 Jag lovar jag kunde misslyckas
 Jag vispade ihop min smet efter anvisningar enligt Ms ”pĂ„-kĂ€nn-recept” Jag lovar det gick inte att vĂ€nda dem och hur jag en gjorde blev de bara en blek smet i pannan. Eftersom det kom en del svordomar frĂ„n spisen förbarmade sig M över mig och erbjöd sig att ta över stekandet
 det var fel pĂ„ smeten
det gick inte
 jag fixar det sa Ms snĂ€llt
 Hmmm morrade jag. Men det gick verkligen inte att fixa smeten varken med mer Ă€gg mer mjöl eller pĂ„ annat sĂ€tt
 det blev helt enkelt bara pannkaka av alltihop.
Det Ă€r egentligen ett under att jag vĂ„gade mig pĂ„ ett nytt försök men det gjorde jag. Nu anvĂ€nder jag ett mycket exakt recept och misslyckas aldrig
 eller har inte misslyckats Ă€n


Det hÀr Àr visserligen inget halvfabrikatsrecept men det Àr ju ÀndÄ Drottningen som gör dem.

Pannkakor

4 Àgg
6 dl vetemjöl
12 dl mjölk
1 tsk salt
Fryst smörpinne

Tillredning
Vispa samman Àggen och litet av mjölken. TillsÀtt mjölet och vispa till en jÀmn smet. Blanda i resten av mjölken samt salt.

VÀrm upp stekpannan tills den ryker (annars blir första pannkakan degig), dra sedan ner vÀrmen till nÀst högsta pÄ spisen. AnvÀnd den frysta smörpinnen för att smöra stekpannan. Med en stor stekpanna blir det lagom med en deciliter pannkakssmet. Lyft pannan och rulla runt den sÄ att smeten fördelas jÀmt, nÀr smeten stelnat Àr det precis lagom att vÀnda den och den har hunnit fÄ fin fÀrg. GrÀdda pannkakorna pÄ bÄda sidorna tills de blir jÀmnt ljusbruna. Rör om i smeten i skÄlen dÄ och dÄ under grÀddningen sÄ att inte mjölet sjunker till botten.

Pannkakorna lÀggs pÄ hög nÀr de Àr fÀrdiggrÀddade. Om du ska fixa med nÄgot annat typ vispa grÀdde nÀr du stekt fÀrdigt lÀgg en upp och ner vÀnd tallrik över pankisarna sÄ hÄller de vÀrmen tills du ska servera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Pannkaka av alltihop
”

 1. Det här sa Nettan den 1 maj, 2007 klockan 21:27 1

  Hej!

  Ville bara sĂ€ga att du har en mycket fin hemsida!!! Annorlunda och hĂ€rlig. Gillar sĂ€ttet du skriver pĂ„ med 🙂

  Ha det gott

  /Nettan

 2. Det här sa rbrslv den 2 maj, 2007 klockan 7:14 2

  man kan ”övningsköra” sjĂ€lva stekmomentet genom att steka plĂ€ttar tills man besittter den konstarten, sen gĂ„ över pĂ„ pannkaka, Men Ă€ven den varianten föutsĂ€tter ju att smeten Ă€r ok förstĂ„s…….;)

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?