Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Omöjligt sucktobjekt?

Skrivet av den 10 december, 2007 i Hemma hos

SucktobjektMmm Ja jag önskar mig flera stycken av den hÀr ljusstaken  (frÄn Brocade)i julklapp. Hur du fÄr dem att skicka den? Jag har ingen aning. SÄ mycket fint men det ligger ett stort hav (Atlanten) emellan och de vet inte hur de ska skicka över vatten. BÄt eller flyg sÀger jag men det funkar inte ÀndÄ. SÄ mycket fint pÄ olika webbshoppar men tyvÀrr sÄ fÄ som vill leverera.

Jag har en idé till nÄgon företagsam amerikan att bli rik pÄ. Jag tror nÀmligen att den möjligheten finns (att bli rik pÄ detta alltsÄ). Det finns massor med amerikanska webbshoppar som inte levererar utanför Nordamerikas grÀnser och massor med potentiella kunder i t.ex. Europa. Jag jobbar sjÀlv med export och visst kan det vara krÄngligt med leveranser till vissa lÀnder. Sverige dÀremot Àr t.ex. busenkelt att skicka till och det finns sÄ klart fler lÀnder som inte krÄnglar till det dem kan man ju vÀlja att skicka till i alla fall!?

Nu till min idé  Starta ett företag som stĂ„r som leveransadress inom Nordamerikas grĂ€nser och som sedan tar en summa för administration och bokning av vidare transport till oss stackare i Europa. Fatta, de behöver inte packa produkterna sjĂ€lva de enda de behöver göra Ă€r att ta emot dem och skicka dem vidare sĂ„ slipper original leverantören skrĂ€mmas av tullregler.

Varför har inte UPS, FedEx eller nÄgon annan kurir redan löst det? Det borde öka deras volymer avsevÀrt. Nu nÀr dollarn ligger pÄ marken och krÀlar Àr det inte sÄ tokdyrt att shoppa pÄ andra sidan pölen. Jag Àr inte ute efter ekonomiska fynd utan efter inredningsfynd i första hand, andra kanske hittar klÀder eller annat roligt.

NÄgon annan som vet om/vart det redan finns en lösning pÄ mitt problem?

2 har sagt sitt

Tags: , ,

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Omöjligt sucktobjekt?”

  1. Det här sa Carina den 10 december, 2007 klockan 14:26 1

    Jisses sĂ„ snygg den Ă€r, mitt ”villhabegĂ€r” börjar
    sakta med sĂ€kert vakna till liv……..precis som
    om det nĂ„gonsinn varit annat Ă€n vaken 🙄

  2. Det här sa Cia den 10 december, 2007 klockan 15:36 2

    Carina: Ja vem ska vi övertala att starta den dÀr firman sÄ att vi kan fÄ över dem till Sverige?