Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Förtrollande skor

Skrivet av den 3 juni, 2007 i Skor

Skor frĂ„n MixageMmm otaliga Är de gĂ„nger som M hĂ„llit  ett fast tag i min arm nĂ€r jag dras mot varje skoaffĂ€r jag passerar som om jag var fĂ„ngad av en ”Traction beam” ur nĂ„gon episod ur Star trek. Det Ă€r nĂ„got magiskt med skor och framför allt skor med höga klackar som fĂ„r det att tindra i ögonen pĂ„ mig och ger mig extrem lust att plocka fram plĂ„nboken.

För ett tag sedan nĂ€r M och jag passerade en skoaffĂ€r med ett par sĂ€rskilt lĂ€ckra men som vanligt dyra skor sa han, ”Om du köper dem sĂ„ Ă€r det dags för dig att söka professionell hjĂ€lp”. Jag antar att han tĂ€nkte pĂ„ en psykolog eller nĂ„got i stil med ASB-anonyma skoberoende *flinar*

Jag antar att för M har skor alltid varit nÄgot man bara har pÄ fötterna för att skydda dem mot vassa underlag och kyla. Han har skrattande skakat pÄ huvudet Ät skogsvandringar dÀr jag trampat runt i skogen pÄ höga klackar eller uppe i en grekisk bergsby med extremt bullig kullersten. Men bara för att man skyddar fötterna behöver man ju inte göra det i fula fotrÀta skor (som för övrigt alltid ger mig ont i fötterna)

För skor mmm ja skor Àr nÄgot man investerar i, ett par perfekta skor ger ett vÀlbefinnande som endast övertrÀffas av nÄgra fÄ saker. För mig Àr skor inte bara skor det Àr en njutning. Klackarna för mig att strÀcka pÄ mig, rÀtta till min hÄllning och visa att jag kÀnner mig vacker. Stolt över att vara kvinna.

Skor Àr nÄgot man samlar pÄ och inte nÄgot man bara köper för att ha pÄ fötterna eller för att man slitit ut ett par och mÄste byta ut dem. Jag Àr övertygad om att varje kvinna har sitt favorit par antingen ett underbart par Jimmy Choo vÀrda en halv mÄnadslön eller det dÀr skofyndet frÄn Scorett. Är hon lyckligt lottad har skorna fÄtt en alldeles egen displayplats i garderoben. Förr hade jag mina i de vita lÄdor de kom med frÄn affÀren inbÀddade i silkespapper (Varför har alla slutat med vita lÄdor?). Som jag har de nu fÄr mina stackars skor bo dÀr de rÄkar fÄ plats Jag hoppas de förlÄter mig.

Nu Àr det inte bara kvinnor som reagerar pÄ skor, otaliga Àr de mÀn som har vridigt nacken halvt ur led för ett par lÀckra skor eller stövlar. IgÄr erkÀnde till och med M som aldrig tidigare brytt sig om vilka skor en kvinna bÀr att han sett ett par skor som var sÄÄÄÄ lÀckra (Ett par högklackade med en tunn strap frÄn hÀlen och med ett spÀnne uppe vid vristen). Om jag nÄgonsin tvekat över hur mÀktig skornas magi kan vara sÄ försvannn varje tvivel dÄ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Förtrollande skor”

  1. Det här sa kenneth den 15 januari, 2008 klockan 0:26 1

    ja jag hÄller fulstÀndigt med dej om att man vrider nacken ur led ibland. jag Àr sjÀlv en tokig man som gillar stövlar. har en hel del i min samling ca40 par exklusiva (konstig hobby) men jag skulle nog blivit skomakare tror jag hehe

  2. Det här sa Cia den 15 januari, 2008 klockan 12:08 2

    40 par herrstövlar eller damstövlar? Det avgör exakt hur toig du Àr *ler*!

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?