Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Knäck

Skrivet av den 18 december, 2012 i Bakat & smaskigt

Jo då idag blev det knäck i min smak. vi bedömde den klar vid 120 grader då blir den så där lös utan att vara rinnig. Ja är man försiktig går den att lirka ur formen annars får man liksom dra av den mot tänderna. Jag föredrar mjuk knäck och inte de där stenhårda varianterna.

2 dl Grädde
2 dl Ljus sirap
2 dl Socker
1 msk Smör
½ dl Skalad hackad mandel
½ dl Hackad hasselnöt

Koka precis på kokpunkten tills den är 120-122 grader varm (För lös knäck) Mät med digitaltermometer.

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Knäck”

  1. Det här sa Linda/Candygirl den 20 december, 2012 klockan 0:06 1

    Vi gör bara kulprov – mäter aldrig tempen… och det brukar funka bra.

  2. Det här sa Camillas dagar den 20 december, 2012 klockan 18:34 2

    Oj, det var inte lite knäck det där. Gott!

  3. Det här sa Cia den 24 december, 2012 klockan 19:34 3

    Vi la upp lite för många knäckformar 🙂 Blev väl knappt hälften. Men så det räcker i alla fall!