Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Fann gudomlig brunch till slut.

Skrivet av den 22 september, 2007 i Svammel

delselius_brunch-1.jpg

Jakten pÄ brunch började med att M ringde och kollade om jag Àtit, vilket jag inte hade dÄ jag faktiskt blev vÀkt av samtalet 😉
Ja men jag tar en dusch sÄ kan jag komma över sÄ gÄr vi ut och kÀkar föreslÄr M. Mmm mumlar jag nyvaket (klockan var vÀl nÀrmare ettñ€© blev sent igÄr).
Vi kan vÀl kÀka foccacia pÄ Primo Ciao Ciao? FÄr jag ur mig
Mmm jag ringer nÀr jag Àr frame.
Lite senare ringer telefonen och M talar om att han nÀstan Àr framme, sÄ jag gÄr ner.
Kliver in i bilen sÄ att vi kan leta efter en parkering tillsammans. Det finns bara ingen och M brukar kunna klÀmma in bilen Àven pÄ (i mina ögon) icke existerande p-platser.
 Äh vi Äker ner till Sickla dÀr har de justa brunchmackor om det inte Àr fullt med lattemorsor dÀr förstÄs, sÀger jag.
M hugger in pÄ en rÀkmackaInga problem att hitta p-plats i garaget i alla fallñ€© men fiket Àr överfullt inte en sittplats.
Ja ha vad gör vi nu? Molokna börjar vi gÄ mot bilen. Hittar ett stÀlle som ser OK ut frÄn utsidan men som kÀnns Àckligt och skolmatsalsaktigt med micromatñ€© Sanbbt gÄr vi ut igen. Jag vi kan ju Äka till Gustavsberg sÀger M. Ja det funkar ju sÀger jag som tror att han skÀmtar. Vi sÀtter oss i bilen och börjar Äka. Jag tÀnker precis frÄga M om han inte ska byta fil nÀr jag inser att vi Àr pÄ vÀg till Gustavsberg. Ja men OK dÄ parkerar vi pÄ ñ€?Domus-parkeringenñ€? (Domus har inte legat dÀr pÄ mÄnga Är, men jag ser det fortfarande som Domus-parkeringen) Det Àr för övrigt en mysig dag för att ta en liten biltur sÀger jag till M som hÄller med.

Inget problem att hitta p-plats dÀr inte. Det Àr tur Delselius ligger dÀr det ligger för det Àr ett av de bÀsta fiken jag vet (skulle lÀtt kunna vara rund som en boll annars!). PÄ helgerna Àr dock alltid WÀrmdölimpan slut, annars hade det i sig varit vÀrt att Äka dit för. Fiken och konditorierna inne i stan fixar inte att baka sÄ gottñ€©det Àr oftast för sött. Men Banaza Àr bra sÀger Mñ€© skriv det! Även om det inte Àr mysigt sÄ Àr det förstklassigt. Delselius OK sÀger jag. Men Banaza Àr i alla fall ljusÄr frÄn Delselius. Jo, M hÄller med, tur att Delselius ligger som det ligger!

Sitter och fikar och pratar skit. Men nÀr vi Àtit upp vill M inte sitta kvar. Vi Äker nu annars kan jag nog inte hÄlla mig utan köper nÄgot mer smask sÀger han.  SÄ vi gÄr dÀrifrÄn med skatten ñ€“ En kardemumma lÀngd som de nog har bakat till gudarna och inte till oss. Hoppas gudarna inte blir förgrymmade för det finns inte en smula kvar av den lÀngre!

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Fann gudomlig brunch till slut.”

  1. Det här sa Kjellinskan den 23 september, 2007 klockan 9:02 1

    Mysigt med brunch! 🙂
    Kram och ha en skön söndag! Ska Ă€ta lite ordinĂ€r, trist, kylskĂ„psfrukost nu i min ensamhet. 😉

  2. Det här sa Wickan den 23 september, 2007 klockan 22:53 2

    Hej! BĂ€ttre sent Ă€n aldrig… Har backat lite i min blogg o sĂ„g en kommentar frĂ„n dig… MĂ„ste ju titta in till dig!
    Fina bilder du har o en fin blogg likasÄ!!
    Ska kolla den mera nĂ€r klockan Ă€r lite mindre…
    GĂ€llande mina stolar – har grundmĂ„lat tvĂ„ av dem nu… Har nĂ„gra kvar! Hahaha!
    Trevlig vecka! / Wickan

  3. Det här sa Cia den 23 september, 2007 klockan 23:49 3

    *ler* Ja det Ă€r ju inte lĂ€tt dĂ„ jag ofta kommenterar Ă€ldre inlĂ€gg som jag har missat 😉