Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Djupa tankar eller bara djupdykning?

Skrivet av den 19 juli, 2007 i Negativ

Hur plockar man upp en lÄg mÀnniska? Jo det Àr definitivt en viktig frÄga i dagens Sverige troligen inte bara i Sverige dock.

Eftersom jag de senaste mÄnaderna haft nÄgra ñ€?tokstorañ€? svackor dÀr jag ibland varit ñ€?grÄtigñ€? men oftast bara varit nere utan att riktigt kunna sÀtta fingret pÄ varför, dagen har liksom bara varit grÄ. Det hÀr Àr ju skit jobbigt att vara i det tillstÄndet sÄ jag har hobbypsykoanalyserat mig sjÀlv en aning. Bloggning Àr nog delvis till för sÄnt Àven om jag Àven jiddrar om triviala saker rÀtt ofta. Fast pÄ bloggen har jag nog mest gnÀllt av mig.

Under mina irrfÀrder i hjÀrnan har jag i alla fall kommit pÄ att det inte finns en ñ€?rÀtt vÀgñ€? dÀr lösningen enkelt presenteras i nÄgon teori eller filosofi. Det vore ju otroligt om det var sÄ enkeltñ€©

Antingen Àr mÀnniskor i min Äldersgrupp galnare Àn andra men jag Àr definitivt inte ensam bland dem jag kÀnner att ha dessa kÀnslor. Till för nÄgra mÄnader sedan var jag alltid den dÀr starka som orkade lyssna och lyfta och faktiskt funkar det för det mesta nu med.

Jag har i alla fall lÀrt mig genom mig sjÀlv att vi inte Àr redo att ta oss ur trÀsket med hjÀlp av nÄgon annan förens vi Àr ovanför vattenytan, för hur det Àn Àr sÄ gÄr ju bara det vi vÀljer att höra in och det Àr ju det som rÀknas. Sen mÄ den för tillfÀllet positiva och kloka personen komma med hur mÄnga bra saker som helst, man hör dem men lyssnar inte.

Man fÄr helt enkelt börja med att liksom fÄ den lÄga personen in i ett tillstÄnd dÀr den Àr positiv till att lyssna och ta till sig. Innan dess kan man i princip prata med en vÀgg. Personligen nÀr jag Àr lÄg finns det inget nÄgon kan sÀga för att jag ska ta mig upp ur svackan men det kÀnns ofta bÀttre av att veta att nÄgon finns dÀr och att jag har nÄgon att ventilera det jag kan fÄ ur mig med.

Vad det bottnar i Àr att vi först mÄste hamna i ett tillstÄnd dÀr vi Àr redo att lyssna pÄ riktigt.

Ingen har tyckt till än