Roadtrip!!!

Roadtrip!!!

Roadtirp1

Nu börjar planerna falla på plats. Vi har bokat hotell i New Orleans de första 4 Nätterna. Då kommer vi även träffa min syrra och hennes man. Wow första gången på så där 20 år:-). Vi har hyrt en Dodge Charger att pysa runt i så sedan bär det av upp mot Birmingham för att träffa fler i familjen. På vägen dit tänkte vi stanna till och ta en tur med Honey Island Swamp tour eller helst Small Boat Honey Island Swamp Tour Tror dock att det blir den första då det är MYYYCKET billigare och inte så mycket större båtar.

Cajun_Encounters_Swamp_tour

Sen ska vi som sagt vidare upp till Birmingham där vi bokat två nätter på ett litet Victorianskt B & B Så där ska vi leva i 1800-tals-sydstatsmiljö med 3, 5 meter i tak och säng med halv sänghimmel så hög att det finns trappsteg upp. Men vi är där för att umgås ett par dagar med familjen.

Sen är planen Natchez Trace Parkway som är en 71 mil lång vägsträcka genom exceptionella landskap och 10.000 år av nordamerikanska historia. Rutten har använts av indianer, ”Kaintucks,” bosättare, och blivande presidenter, Den gamla vägen har spelat en viktig roll i den amerikanska historien. En väg som följer en primitiv spår som förbinder Natchez, Mississippi med Nashville, Tennesse. Vi kommer dock åka den baklänges kan man säga. Vägen är en tvåfilig väg som är stängd för kommersiell trafik och har en hastighetsbegränsning på 80km/tim. Den lär vara populär för motorcyklister och vanliga cyklister också. Om du klickar på länken så har jag samlat ihop en hel del av sevärdheterna på vägen. De som är markerade med rött vill i jag gärna ha tid att stanna vid. Men nu har vi ju tyvärr begräsat med tid på semestern så vi får se vad som hinns med.(klicka på länken så ser ni alla sevärdheter jag samlat ihop. Det i rött hoppas jag vi hinner med.

Evergreen-162

Innan vi återvänder för att avsluta med några dagar i New Orleans vill jag gärna besöka en plantage också och det lutar åt Evergreen Plantagen, det mest intakta plantagekomplexet i södern med 37 byggnader och listat i ”National Register of Historic Places”. Den statusen delar plantagen med Mount Vernon och Gettysburg. Tillsammans med Evergreens allé av 100 ekar och 22 slavbostäder på egendomen, lockade plantagen regissören Quentin Tarantino. Delar av ”Django Unchained” filmades på Evergreen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *